TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odasının aktif komisyonlarından Çevre Komisyonu`nun katkısı ile 16 Kasım 2019 Cumartesi günü Oda Genel Merkez binası konferans salonunda “Kent Jeolojisi ve Çevre” temalı Çevre Jeolojisi Eğitim Semineri düzenlendi. Seminer, Oda 2. Başkanı Yüksel Metin`in açılış konuşması ile başladı. Çevre Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ali Yılmaz`ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde; İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nilgün Okay, Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özkaymak ve Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Doç. Dr. Şule Tüdeş, uzman oldukları alanlarda sunum yaptılar. İlgi gören eğitim seminerinde; kentsel dönüşüm ve etkileri, kentlerin planlanmasında depremsellik, yerleşim birimlerinin yer seçimi, ekolojik kentler ve planlanması konularına değinildi.

20 Kasım 2019, Çarşamba 176 kez görüntülendi