Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) 1. Danışma Kurulu Toplantısı 21.02.2020 cuma günü saat 10:00’da AKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yılmaz YALÇIN başkanlığında AKÜ Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir. Toplantıya, DUAM Danışma Kurulu Üyelerinden Prof.Dr. Hasan SÖZBİLİR (Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DEÜ-DAUM) Müdürü), Prof.Dr. Bahadır AKTUĞ (Ankara Üniversitesi Jeofizik Müh. Bölüm Başkanı), Doç.Dr. İsmail ZORLUER (AKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü), Jeoloji Yüksek Mühendisi H. İbrahim ACAR (Afyon Belediyesi), Yüksek Harita Müh. Fikret KARALAR (Afyonkarahisar İmar ve Planlama Şube Müdürü), Jeoloji Müh. Hüseyin SARIKAYA (Afyonkarahisar AFAD Planlama ve Risk Azaltma Şube Müdürü), Mehmet KAVAL (Afyonkarahisar Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdür V.)  ile DUAM Müdürü Doç.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK, DUAM Müdür Yardımcısı Doç.Dr. İbrahim TİRYAKİOĞLU ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet YILDIZ katılmışlardır.

Prof.Dr. Yılmaz YALÇIN’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Danışma Kurulu üyesi Yüksek Jeoloji Mühendisi H. İbrahim ACAR raportör, DEU-DAUM Müdürü Prof.Dr. Hasan SÖZBİLİR danışma kurulu başkan yardımcısı seçilmiştir. Daha sonra söz alan DUAM Müdürü Doç.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK, Merkezin tarihçesi, amaçları, uygulama/araştırma alanları, faaliyetleri ve gelecek hedefleri üzerine merkezi tanıtıcı ve merkezin mevcut durumu hakkında bir sunum yapmıştır. Daha sonra söz alan Danışma Kurulu üyeleri merkez hakkındaki değerlendirmeler ve önerilerini açıklamışlardır.

AKÜ DUAM, başta Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Yılmaz YALÇIN olmak üzere, toplantıya katılarak merkezimize destek veren tüm Danışma Kurulu Üyelerimize teşekkür eder.

26 Şubat 2020, Çarşamba 333 kez görüntülendi