Üniversitemiz Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç.Dr. İbrahim TİRYAKİOĞLU ve Uzaktan Eğitim MYO Öğretim Elemanı Ögr.Grv.Dr. Halil İbrahim SOLAK tarafından oluşturulan deprem araştırma ekibimiz, 30 Ekim 2020 Sisam Depremi (Mw:6.9) kosismik hareketleri belirlemek için bölgede GNSS ölçüsü yapmışlardır. 2018 yılından beri İzmir ve civarındaki fayların güncel tektonik hareketlerini belirlemek için çalışmalar yapan akademik personellerimiz, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile TUBİTAK arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 4 Kasım 2020 tarihinde 10 kişilik ekiple GNSS ölçüleri alınmasına yönelik saha çalışmaları başlatılmıştır. Saha çalışmaları sırasında deprem bölgesinde incelemelerde bulunan TUBİTAK başkanı Prof.Dr. Hasan MANDAL’a protokol kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilmiştir. Güneyde Söke ile kuzeyde Menemen yerleşim alanları arasındaki geniş bir alanda 30’dan fazla lokasyondan ölçüler toplayan ekibimiz, 8 Kasım 2020 itibarıyla saha çalışmalarını tamamlayarak Afyon’a dönüş yapmıştır. Araziden toplanan verilerin analizi ve bu analizlerin yer alacağı SCI kapsamında uluslararası makale çalışmaları devam etmektedir.

11 Kasım 2020, Çarşamba 430 kez görüntülendi