Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK, Afyonkarahisar Valisi Gökmen ÇİÇEK ve İl AFAD Müdürü Mehmet BULDAN ile beraber İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı’na katıldı. Bilindiği üzere İRAP, illerdeki afet risklerini tanımlamaya ve azaltmaya yönelik hedef, strateji ve eylemleri belirlemek amacıyla illerdeki kurum/kuruluş ve diğer ilgili tüm paydaşlarla üretilmesi gereken bir yol haritasıdır. 02 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen ilgili toplantıda konuşmaların ardından, pilot il seçilen ve İRAP çalışmalarını tamamlayan Adana, Afyonkarahisar, Rize, Samsun, Sivas ve Tekirdağ illerine çevrim içi bağlantı sağlandı. Ülkemizdeki 6 pilot ilden birisi olan Afyonkarahisar’da Vali Gökmen ÇİÇEK, ilimizde yürütülen İRAP çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Afyonkarahisar’da yapılan İRAP çalışmalarında, deprem, taşkın (kent içi seller), kütle hareketleri (heyelan, kaya düşmesi), yangın, bulaşıcı hastalıklar, meteorolojik ve iklim değişikliği kaynaklı afetler özelinde 6 çalışma grubu belirlendiğini, bu kapsamda Afyonkarahisar İRAP’ın, 1 amaç, 17 hedef ve 215 Eylem Planından oluştuğunu ifade eden Çiçek, Projede belediyemizin, Afyon Kocatepe Üniversitemizin ve STK’ların paydaş olarak görev aldığını ifade etti. Çiçek, Dünyada değişen şartlara Afet ve Acil Durumlara yaklaşım bakımından yenilikçi bir bakış açısı sunulduğunu; Afyonkarahisar’da dirençli toplum, dirençli kent hedefiyle çalışmalarını en ufak ihmale yer vermeden sürdürdüklerini belirterek tamamladı. Üniversitemizden İRAP Çalışmalarına katılarak destek veren, DUAM Müdürü Doç.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK, DUAM Müdür Yardımcısı Doç.Dr. İbrahim TİRYAKİOĞLU ve DUAM Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Öğr. Görevlisi Veli BAŞARAN’a teşekkür ederiz.

AKÜ DUAM Müdürlüğü

03 Mart 2021, Çarşamba 446 kez görüntülendi