Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanlarına yönelik olarak planlanan “Deprem Kestirim Yöntemleri” konulu çevrimiçi seminer 20 Mayıs 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilmiştir.  Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu’nun davetli olarak katıldığı, Osmancık Meslek Yüksekokulu bölüm akademik personellerinden Öğr. Gör. Kayhan Aladoğan ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nurullah Alkan’ın moderatörlüğünü yaptığı seminerde deprem türleri, deprem mekanizmaları ve fay çeşitleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu; bu konuların yanı sıra ülkemizdeki aktif fay zonları, bilimsel deprem tahmini ve kestirimleri konusunda deneyimlerini paylaştı. Bunun yanı sıra, Harita mühendisliğinin, deprem kestirimi amaçlı yapılan multidisipliner çalışmalardaki katkıları, Kullanılan ölçme yöntemleri, Türkiye ve dünyada yapılan deprem çalışmaları ile alakalı bilimsel verilerden bahsedilen seminer soru cevap bölümüyle tamamlandı. Hitit Üniversitesi  Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’na nazik davetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

AKÜ DUAM Müdürlüğü

07 Eylül 2021, Salı 218 kez görüntülendi