Türkiye’nin nüfus yoğunluğu bakımından üçüncü büyük kenti olan İzmir, gerek Ege Denizi altındaki ve gerekse de karadaki çok sayıda diri fayların varlığı nedeniyle, tarih öncesi dönemlerden beri can ve mal kaybına neden olan yıkıcı depremler ile sarsılmaktadır. Özellikle İzmir ve çevresinin tarihsel dönem kayıtlarından ve son olarak 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.9 büyüklüğündeki Sisam depreminden de anlaşıldığı üzere, deprem zemin-yapı etkileşiminden kaynaklanan zararların yanı sıra, tsunami tehlikesi de risk oluşturacak doğal afet niteliği taşımaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEÜ DAUM) tarafından organize edilen, Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜ DUAM) Müdürü Prof.Dr. Çağlar ÖZKAYMAK’ın Düzenleme Kurulunda yer aldığı 2022 İzmir Deprem Çalıştayı‘nda, İzmir’in depremselliği, deprem mühendisliği, afet yönetimi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının güncel sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır. Sisam depreminin 2. yıl dönümünde gerçekleştirilmesi planlanan Çalıştay Programına ulaşmak için tıklayınız.

31 Ağustos 2022, Çarşamba 320 kez görüntülendi