Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, Üniversitemizin 30. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında, 1 Ekim  1995 Dinar depreminin 27. Yıl dönümünde Batı Anadolu ve Afyonkarahisar’ın Depremselliği ve bu konuda yapılan güncel çalışmaların, alınması gereken önlemlerin tartışılacağı bir deprem paneli düzenlenecektir.
3 Ekim 2022 Pazartesi günü, saat 14:00’te, Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsü İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan “Afyonkarahisar’da Dünden Bugüne Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Önlemler” konulu Deprem Paneline Dokuz Eylül, Ankara ve Afyon Kocatepe Üniversitelerinden Deprem konusunda uzman bilim insanları ile beraber Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’ndan yetkili isimler panelist olarak katılacaktır. Toplantıda, Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP), İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), Fay Yasasının durumu ve bu yasanın getirecekleri, Afyonkarahisar ve çevresinin deprem kaynakları, bölgede günümüze değin meydana gelen yıkıcı depremler, deprem tehlikesi altında yer alan yerleşim alanları ve bu alanlardaki yapılaşma risk analizi, yıkıcı bir deprem anında acil müdahale ve erken uyarı sistemlerinin durumu gibi konular ele alınacaktır.

AKÜ DUAM Müdürlüğü

28 Eylül 2022, Çarşamba 1048 kez görüntülendi