30 Ekim 2020 Sisam (Mw:6.9) depreminin ikinci yıl dönümü nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nin 40. Kuruluş yıl dönümü etkinleri kapsamında, DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi tarafından organize edilen, ‘İzmir Deprem Çalıştayı – İZDEP’22’ düzenlendi.

31 Ekim 2022 günü, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın katılımı ile DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen çalıştayda, ülkemizin ve İzmir’in depremselliği, afet yönetimi, fay yasası, deprem mühendisliği ve kentsel dönüşüm hakkındaki güncel çalışmalar tartışılarak, kamuoyu ile paylaşıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Çağlar Özkaymak’ın da düzenleme kurulunda görev aldığı İzmir Deprem Çalıştayına, ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.

Gün boyu süren çalıştay, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Afet ve Acil Durumu Yönetimi (AFAD) Başkanı Vali Yunus Sezer, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu ve TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal’ın açılış konuşmaları ile başladı. Afet Yönetimi, Dask ve kentsel Dönüşüm paneli ile devam eden çalıştay, öğleden sonraki Workshop, İzmir’in Depremselliği ve Deprem Mühendisliği başlıklı 3 oturumda 16 konuşmacının sunumları ile tamamlandı.

08 Kasım 2022, Salı 113 kez görüntülendi